hatord

Hej! Konst- och poesiblogg. Alla tavlor kostar 100 SEK om ni får för er att köpa dem.

Studenten 2011 YEAH!!!!!

Kategori: Dagbok

och vad är grejen med studenttåg? Varför är det så inrotat att vår ryggrad att vi måste gå i kostym genom Hudiksvall med en mössa för 700kr och skandera "för vi har tagit studenten" om och om igen bara för att markera att vi lyckats gå i skola i tre år? Och varför är det så att om man t.ex. vill klä sig i förskräckande jeans och t-shirt, inte betala 700kr för en mössa som man ska ha en gång i livet och i stället för att visa upp sig offentligt och dricka champagne till frukost, vara full i tre dagar och gå på en bal, vill sitta hemma och spela tv-spel så är man inte normal... psykiskt? Jag bara undrar.

Hur bizzart är det inte egentligen? Vad är det för jävla ritualer vi håller på med och varför detta omedvetna, icke existerande grupptryck som finns? Ni kanske inte har märkt det eftersom att det inte finns eftersom att "vadå, klart man ska göra (allt det åvanstående)" är lika vanligt i vårt blod som rödablodkroppar är, men det finns faktiskt människor som ställer sig utanför allt det här, ser på det och tänker "Vad i hela friden ska jag behöva göra allt det här för och varför i hela friden ska jag känna mig mer onormal än en fot i en handske bara för att jag vill göra något annat?"

För visso kan det ju också vara så att just de här personerna kanske tänker just så för att de av någon anledning inte alls känner sig delaktiga i något av det här p.g.a. personen aldrig gick fotbollsskola och blev nykterist i stället för Hudikbo och därför är bitter? Det kan vara så men i sådana fall är den personen också ett rikare på självmedvetenhet och åskådning än de som halkade ned i en gryta av självklarheter när de föddes.

Frågan är bara vad vinner man på att göra helt tvärt om bara för att bevisa för sig själv och andra att det går att göra på ett annat sätt? Ja vissa av oss, inte alla dock jag vill ju inte förolämpa någon, har något som kallas åsikter, idologier, något att tro på annat än Gud. Det vill säga att vissa av oss vill kunna tro att man får vara hur jävla """"""ful"""""" man vill och man får spela hur mycket tv-spel man vill utan att man ska räknas som konstig.

Vissa av oss vill ju tro att människor kan accepteras utifrån det de redan är och inte det de borde bli.Jag vill kunna tänka "här är jag accpetera mig för den jag är eller inte för jag har ingen som helst lust att försöka bli någon jag inte är bara för att normen säger att jag borde". Jag vill inte passa in i någonting som motsäger det jag själv tror på. Jag vill kunna gå studenttåget nykter utan mössa iklädd vad jag själv behagar utan att någon ska se snett på mig och tänka "kolla sluggot".

Frågan är nu bara vad det lönar sig att simma mot strömmen bara för att visa att man kan när det är enklare att bara flyta med? Ja man gör det med förhoppningen att någon stackare där ute som skäms, våndas och har ångest över att han inte vill ha kostym på sig och gå på bal kan känna att man faktiskt inte behöver om man inte vill. För det är vad DU vill som räknas för dig och inte vad andra tycker att du borde vilja! Over and out era djävlar.